Douwe Kiran Soeting
Initiatiefnemer
Mijn naam is Douwe Kiran Soeting, geboren op 14-02-1979 in Alkmaar, Noord Holland.
Na het afronden van de Vrije School in Bergen heb ik de eerste stap gezet naar het buitenland.
Een jaar werken op een Camphill in Noorwegen. Een andere taal, andere cultuur, nieuwe mensen.
Het reisvirus sloeg in en met de jaren belandde ik op uiteenlopende plaatsen in de wereld.
Om te werken of om te reizen. Al snel kwam ik erachter dat het voor mij meer betekent om ergens te werken en wonen en zo de cultuur en de mensen beter te leren kennen, dan het land als toerist te verkennen.
De afgelopen jaren ben ik veel in het buitenland geweest en heeft mijn droom steeds meer vorm gekregen. Creative Outdoor, een initiatief waarmee ik iets kan doen voor anderen en zorgen dat ik mezelf kan inzetten op plekken waar dat hard nodig is. Wat eerst begon als een vergelijking website op het gebied van Outdoor producten komt nu steeds meer tot de kern die ik zelf eigenlijk veel belangrijker vind: goede doelen en mooie initiatieven.

Joost van Riel
Voorzitter
In 2016 vertelde Douwe mij dat hij naar Nepal zou gaan om daar te werken, nooit verwacht wat dit uiteindelijk op zou leveren. (Creative Outdoor)
Nadat hij een half jaar vrijwilligers werk had gedaan aldaar kwam hij weer voor anderhalve week naar Nederland en heeft hij mij gevraagd om hem te helpen om de stichting Creative Outdoor verder vorm te geven.
Omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in andere culturen en de manier van leven in andere landen heb ik mezelf ingelezen in alle initiatieven waar Douwe mee bezig is.
Dit gaf mij de doorslag om met Douwe in zee te gaan..

Buiten de vakanties in Europa heb ik gebackpackt in Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië en Mexico. Verder ben ik pas geleden nog naar Paramaribo geweest.
Helaas heb ik Nepal nog niet bezocht, maar dat gaat zeker nog eens gebeuren.
Daarnaast heb ik altijd al wat willen betekenen in landen waar het slechter gaat dan in de westerse landen voor zowel de natuur als de inheemse bevolking. Nu kan ik dit eindelijk waar maken door onderdeel te zijn van het bestuur van Creative Outdoor.
Ik hoop dat ik snel met eigen ogen kan zien wat Creative Outdoor in Nepal heeft kunnen uitvoeren en nog gaat uitvoeren.
Momenteel ben ik woonachtig in Den Haag en werk ik bij MASS-IT, een ICT bedrijf die ondersteuning levert aan bedrijven die voornamelijk Apple apparatuur gebruikt.
Daarnaast fotografeer ik graag en dit deel ik via de algemene website www.josijo.nl (volg de links naar de fotografie).